Suikerarm dieet

Suikerarm dieet is een dieet waarin de aanbevolen voeding weinig tot geen suikers bevat.  Suiker is een belangrijke bron voor de energie in ons lichaam. Het dieet bedoeld om de hoeveel van toegevoegde suikers te beperken. Van nature zit in bepaald eten al veel suikers denk aan een: banaan, druiven, mandarijn, lychee. Maar er is ook eten waaraan suikers worden toegevoegd.

Denk aan jam, chocopasta, koekjes etc. er zijn producten die gezond lijken doordat er veel granen in zitten. Wanneer er wordt gekeken naar de voedingswijzer blijkt het product toch ongezond te zijn door het hoge aantal suikers.

Wanneer een mens meer calorieën(suikers) inneemt dan hij of zij verbruikt per dag, worden deze omgezet in vet en komt een persoon aan in gewicht en omvang. Het principe werkt hetzelfde omgekeerd. Wanneer een persoon minder calorie inname heeft dan de persoon nodigt heeft valt hij of zij juist af in gewicht en omvang. Bij een caloriearm  dieet beperk je de inname aan toegevoegde suikers, vet, zetmeel eiwitten en vele ingrediënten die veel energie bevatten.

Je lichaam maakt veel gebruik van de suikers die jij opneemt. Zo wordt een deel ervan gebruikt om je krachtig en energievol te laten voelen. Door alle toegevoegde suikers uit je dieet te halen blijven er alleen nog maar suikers over die je lichaam op een natuurlijke manier snel verwerkt.

Naar een aantal dagen merkt het lichaam dat het suikers te kort komt en gaat het zijn reserve energie gebruiken. In dit proces is je lichaam aan het werk en vind verbranding plaats.

Door gedurende lange periode een eet en bewegingsschema aan te houden  dan suikerarm is zal jouw lichaam op langere termijn afvalstoffen en ongezonde vetten gaan afbreken je valt hierdoor af in gewicht en wordt slanker in postuur.

Mocht je geen verstand of tijd om dit allemaal uit te plannen maar wil je toch afvallen dan is het verstandig om een diëtist te raadplegen.