Low carb dieet

Er bestaan verschillende lowcarb dieeten, velen hiervan zijn bedoeld om af te vallen of de bloedsuikerwaarden te verbeteren. Afhankelijk van de person gewicht kan worden bepaald wat de maximale dagelijkse hoeveel koolhydraten en eiwitten een persoon mag innemen. Je verwijdert voedingsmiddelen als: brood, granen, fruit, groenten, pasta’s en aardappelen. Deze ingrediënten worden bij weinig beweging gemakkelijk omgezet in vet. Een low carb dieet is arm aan koolhydraten maar rijk aan eiwitten. Eiwitten zorgen voor behouden van spiermassa.

Enkele voordelen.

-Optimalisering van macrovoedingsstoffen.
-sneller verlies van lichaamsvet
-stabilisering van je bloedsuikerspiegel 

Voor wie is het koolhydraatarm dieet het meest geschikt ?

-mensen met diabetes
-mensen met obesitas

Aanraders

-beperk je hoeveelheid eten waar je normaal 2 borden eet, is het goed om tijdens zon dieet je porties minimaal te verminderen met 50%
-verdeel je eetmomenten over hele dag en houdt de porties op dat momenten beperkt.

Risico’s

Dieeten zelf brengt niet direct risico’s met zich mee. Afhankelijk van het dieet. Ben je bijvoorbeeld een suikerziekte patiënt en je gaat je suikers verlagen terwijl jij juist te kort aan suikers hebt. Dan is dit onverstandig en kan dit grote gevolgen hebben voor je gezondheid. Denk goed na over de staat/conditie van je lichaam.

Wat dan wel eten ?

Heb jij de tijd en interesse. Dan kun je zelf uit gaan zoeken welke producten jouw koolhydraat rijke ingrediënten kunnen vervangen. Hierdoor wordt je bewuster van wat je eet en leer je jezelf een gezond eetpatroon aan.
Heb jij hier minder verstand van, geen tijd voor of ligt je interesse  gewoon weg hier niet? Dan kun je op internet ontzettend veel variatie in koolhydraatarme dieeten vinden. Om de waarde en haalbaarheid van zon dieet in te schatten is het goed om feedback van deelnemers  te lezen.
Een andere optie dan het internet kan zijn dat je gaat praten met een dieetist of een personal trainer. Zij kunnen een dieet maken aangepast op jou huidige situatie en de doelen die je wil behalen.