Sapvasten

Sapvasten is een manier waarmee je de darmen kunt ontslakken. Ontslakken is het reinigen van de darmen. Hierdoor worden alle afvalstoffen uit het lichaam verwijdert. Door tijdens het vasten een lage inname aan voeding aan te houden gaat het lichaam werken op zijn reserve energie. Alle vetten suikers worden hierdoor al gauw uitgeput. Als reactie vervolgt het lichaam de verbranding van de ongezonde vetten en overtollige eiwitten verbranden. Vezels worden verband en het lichaam begint af te vallen en je omvang word steeds kleiner.

Voeding

Bij het sapvasten is het een afgeraden om stoffen in te nemen als: 
-brood
-koolzuurhoudende drank
-pasta en brood
-bewerkte vetten en vlees
-melk, kaas en ei
-cafeïne

Voordelen sapvasten

Sapvasten heeft een heel belangrijk voordeel namelijk: l het reinigen van het lichaam. Naast het reinigen van het lichaam brengt sapvasten nog meer voordelen mee als:
-verbetert je hormoonbalans
-draagt bij aan een betere nachtrust 
-scherper brein
-meer energie

Groentesap flirty orange

-3 wortels
-halve ananas
-1 peer
-1 stengels bleekselderij 
-2,5 centimeter gemberwortel

Groente-fruitsap Orange fest

-100 gram geweekte amandelen( minstens 24 uur)
-1 limoen
-1 duim gember
-3 wortelen 
Bij het maken van sappen word gebruik gemaakt van groente en of fruit die veel sappen van zichzelf bevatten. In de sappen zitten veel voedingsstoffen. Door de groentes bij elkaar te gooien in een mixer. Krijg je een gezond drankje dat als maaltijd vervanger dient voor die dag.

Saprecepten

in sapvast dieeten word voornamelijk  groenten en fruit sappen voorgeschreven.
Er zijn vele recepten via het internet of in kook en dieetboeken te vinden. Houdt je er van om je dieet een beetje smaak te geven dan kun je naar eigen smaak gaan experimenteren en zelf overheerlijke sappen gaan maken. Zo kun je sappen maken met alleen groentes, alleen fruit of een mix van beiden. Niet  vergeten wel te denken aan de hoeveelheid inname van de ingrediënten om zo de juiste hoeveelheid per portie toegediend te krijgen.